Accidenti! Wat nu?

doorBrenda Kapiteijn

Accidenti! Wat nu?

Een ongelukje zit in een klein hoekje en als u in het buitenland bent, is dat nog vervelender. De medische zorg in Italië is van topkwaliteit – veel internationaal onderzoek naar kanker vindt bijvoorbeeld in Italië plaats – maar zo komt het op Nederlanders niet altijd over als zij in een Italiaans ziekenhuis terechtkomen. In Italië is het gebruikelijk dat de familie een grote rol heeft bij de dagelijkse verzorging van de patiënt en dat is niet handig als u in Italië op vakantie of op zakenreis bent.

Bijstand

Bij het hele medische proces in Italië wordt u – als het goed is – bijgestaan door de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij. Eventueel is het zelfs mogelijk dat Nederlandstalige contactpersonen van de ambassade of de ANWB u in het ziekenhuis komen bezoeken voor een ontspannen praatje in de eigen taal.

Terug in Nederland

Maar als u terugkomt in Nederland, volgt meestal het papierwerk dat bij uw eigen arts en/of verzekeringsmaatschappij moet worden ingediend voor vervolg van de behandeling of teruggave van de voorgeschoten kosten. Mogelijk wilt u zelf ook kunnen begrijpen wat ze over u geschreven hebben.

Het is dan natuurlijk heel belangrijk dat de vertaling van deze documenten zorgvuldig en met respect voor uw privacy geregeld wordt. Een ervaren medisch vertaler van het Netwerk Vertalers Italiaans kan deze zorg van u overnemen. Neemt u gerust contact met ons op. Wij zijn er voor u!

Over de auteur

Brenda Kapiteijn contributor