Netwerk Vertalers Italiaans biedt hulp bij pech onderweg

doorWebredactie

Netwerk Vertalers Italiaans biedt hulp bij pech onderweg

‘Let op kinderen, nu gaan we een heel lange tunnel door. Die is wel bijna twintig kilometer,’ lacht vader Jansma terwijl hij door de binnenspiegel naar zijn twee kinderen op de achterbank kijkt. ‘En als we de tunnel uit zijn, zijn we in Italië,’ voegt hij er tevreden aan toe.
‘Yes!’ schreeuwen de kinderen. ‘Eindelijk in Italië!’
Gisteren is de familie Jansma aan een welverdiende vakantie begonnen en nu zijn ze bijna bij de eindbestemming.
‘Bella Italia!’ roept vader Jansma als ze de tunnel uitrijden. ‘Maar … wat is dit? De auto doet raar.’
‘Hij rookt ook, pap!’ zegt een van de twee meiden.
‘We moeten stoppen Jan. Er is echt iets mis.’
Als vader Jansma de motorkap oplicht, ziet hij meteen dat de auto voorlopig geen kilometer meer zal rijden. De rook kolkt naar buiten, de motor is ter ziele.
‘Wat nu, Jan?’

Taalbarrière

Gelukkig was hulp snel ter plaatse. De anwb stuurde een sleepbedrijf naar de pechplaats, die de auto naar een garage sleepte. De familie wilde graag een vervangende auto, ze wilden weten wat het defect was en hoe lang de reparatie zou gaan duren. Kortom, ze hadden een hoop vragen, maar er was een probleem: de familie Jansma sprak geen woord Italiaans, en de garagehouder juist alleen maar …

En dat is waar ik word ingebeld. Via via krijg ik telefoon van Nederlanders die in Italië met pech zijn gestrand, in het ziekenhuis zijn beland, of andere problemen hebben waarbij ze met instanties te maken krijgen. Mijn telefoonnummer hebben ze bijvoorbeeld gekregen van een familielid of kennis voor wie ik ooit iets heb vertaald. Ook als tolk help ik hen graag. Dan spreek ik voor hen met de monteur, de verpleger of de arts, om daarna de met pech overladen vakantiegangers duidelijkheid te geven over hun situatie.

Het nvi biedt hulp bij autopech

Het is handig om een telefoonnummer in uw telefoon te hebben van een tolk/vertaler Italiaans,  bijvoorbeeld van het Netwerk Vertalers Italiaans. Voor al die gevallen waarin u er met Engels of met uw vakantie-Italiaans niet uitkomt. Mochten er ook documenten vertaald moeten worden, dan kan de tolk/vertaler u ook direct verder helpen. Wel zo’n veilig gevoel.

Gaat u binnenkort naar Italië op vakantie ? Noteer het telefoonnummer en mailadres van een van onze tolk/vertalers in uw telefoon en in de informatie voor de achterblijvers. Het kan van pas komen!

Kijk hier voor de gegevens van onze leden.

Over de auteur

Webredactie contributor