Een tweede huis in Italië

doorWebredactie

Een tweede huis in Italië

Ik wil graag de aandacht vestigen op de belangrijke rol van een tolk of vertaler Italiaans bij de aankoop van een huis in Italië. Veel Nederlanders zijn zodanig gefascineerd geraakt door Italië, dat ze op enig moment besluiten om zich al dan niet permanent in hun geliefde land te vestigen, er een tweede huis te kopen of er zelfs een activiteit te ontplooien, zoals een B&B of Agriturismo.

De zoektocht naar een huis in Italië

De belangstelling voor een tweede huis in het buitenland is ook wel te verklaren door de populariteit van sommige tv-programma’s in Nederland zoals “Ik Vertrek”, “Droomhuis Gezocht” en “Way of Living”. Daarin is te zien hoeveel Nederlanders wel eens wegdromen van een nieuw bestaan of een huis in het buitenland en die droom ook najagen.

De zoektocht naar het ideale droomhuis begint vaak via internet en daarna ter plekke met behulp van een lokale makelaar. Maar pas op, bij een emigratie en de aankoop van onroerend goed komt ook in Italië meer kijken dan wat huizen vergelijken. Naast de juridische, fiscale en financiële aspecten, de bouwkundige valkuilen en lokale regelgeving, spelen vaak de taalbarrière en cultuur een belangrijke rol.

De rol van de vertaler Italiaans

Bij dit laatste kan een professionele tolk of vertaler Italiaans van onschatbare waarde zijn. Hij of zij bezit de nodige communicatieve vaardigheden en kennis om de aspirant-koper te behoeden voor teleurstellingen en foutieve beslissingen.

Zo kan de professionele tolk/vertaler aanwezig zijn bij de voorgesprekken met de makelaar, gemeente, eventuele aannemers en andere partijen, of tijdens de bezichtigingen en de overdracht bij de Italiaanse notaris, en desgewenst alle belangrijke stukken (beëdigd) vertalen.
Kortom, een tolk/vertaler Italiaans is een onmisbare schakel voor een optimale communicatie.

Zoekt u een tolk/vertaler Italiaans? Neem contact met een professionele tolk of vertaler van ons Netwerk Vertalers Italiaans.

Over de auteur: Didier Rieder, tolkvertaler, taaltrainer Italiaans / beëdigde vertalingen / consultancy tweede huis in Italië.

Over de auteur

Webredactie contributor